Novice

11.06.2010

Vabilo - Obisk muzeja SEM

Vabilo

Društvo za ohranjanje kulturne dediščine aleksandrink vas vabi, da skupaj obiščemo stalno razstavo v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani, kjer so dobile svoj prostor od decembra 2009 tudi aleksandrinke.

Društvo bo v ta namen organiziralo izlet v soboto, 19. junija 2010. Skupaj se bomo odpravili iz Nove Gorice (na avtobusnem postajališču ob okrepčevalnici Marička) ob 14.00, iz Prvačine (pred Kulturnim domom) ob 14.15, iz Batuj (na avtobusni postaji) 14.30, in se zapeljali do Ljubljane, kjer si bomo ogledali pod strokovnim vodstvom razstavo, ki nosi naslov Jaz, mi in drugi: podobe mojega sveta. Naj vas opomnimo, da ravno 19. junija poteka Poletna muzejska noč, ko imajo muzeji odprta svoja vrata tudi v večernih urah in v ta namen pripravijo poseben spremljevalni program.

Slovenski etnografski muzej nas je prijazno povabil v goste, zato smo se v društvu dogovorili, da se odzovemo vabilu. Veseli bi bili, da se nam pridružite. Avtobusni prevoz in organizacija sta za vse člane društva, ki imajo poravnano članarino za leto 2010, brezplačna. Prijave zbira ga. Neva Leban na tel. št. (05) 30 16 533. O, pa še to: za en 'panin' in kozarec vina ali soka poskrbi društvo.

Verjamemo, da ste tudi vi zadovoljni z uspehom aleksandrink. Skupaj smo jih popeljali ne le v prestolnico, ampak tudi v posamezne domove, prek slovenskih meja in čez morja. S tem jim vračamo ugled in zasluženo spoštovanje.

Veselimo se druženja z vami!


< nazaj