Novice

14.10.2010

Predstava v Kairu

Ekipa Slovenskega mladinskega gledališča bo gostovala s predstavo Eda – zgodba bratov Rusjan avtorice in režiserke Nede Rusjan Bric v Kairu na 22nd Cairo international festival for experimental theatre. Leta 2006 je že gostovala v Egiptu, takrat v aleksandrijski knjižnici, z igro Trieste - Alessandria EMBARKED (štorja od lešandrink).

Tokratna predstava govori o bratih Rusjan, naših pionirjih letalstva. Hkrati odpira večna vprašanja, ki si jih zastavlja človek od nekdaj: kako izpolniti svoje sanje, prestopiti bregove naših prepričanj in poleteti preko meja znanega. Zmes filma, projekcij in vizualnih podob se skupaj z igro dveh igralcev združijo v gledališko predstavo, v kateri na odru igrata Ivan Peternelj in Robi Prebil, v filmski zgodbi pa Daša Doberšek, Jožica Avbelj in Ivo Barišič.

Neda Bric, režiserka in avtorica predstave, vabi vse člane društva, da obvestijo potencialne gledalce v Egiptu, o dveh predstavah: v ponedeljek, 18. oktobra, in v torek, 19. oktobra, v Kairu v Opera House, obakrat ob 21. uri.

Režiserka nagovarja vse tiste, ki imajo naslove potomcev aleksandrink, da jih obvestite o predstavi.


Več si lahko preberete:
Slovensko mladinsko gledališče
22nd Cairo international festival for experimental theatre
Cairo Opera House


< nazaj